Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Midden-Noord / Mosveld

Met overdenking door Dhr. H.Rammers, diverse optredens van o.a het vrouwenkoor Vrouwenbazaar, een trompet solo door Peter Huber. Kinderen van de scholen uit de wijk zingen het lied ‘vrede’, met muzikale omlijsting door Jos de Rooij.

Op 4 mei zal er een herdenking plaatsvinden bij het monument op het Mosveld. Mevrouw M. Gravenmaker zal de voordracht doen van de tekst 'Foto'. Om 20.00 uur worden met twee minuten stilte de doden herdacht.

Mosveld Herdenking 20:00 uur


De twee mooiste gedichten worden door de kinderen voor gedragen waarna andere kinderen het tijdelijke monument met de kraanvogels onthullen. De kinderen staan stil bij de slachtoffers van de Kattenburgfabriek, de Pekbuurt en de vele andere slachtoffers die de oorlog heeft geëist. Oud en jong worden verbonden.

Noorderparkkamer middagprogramma


Van 14.00 tot 16.00 uur is er een speciaal middagprogramma. Woordkunstenaar Gikkels verzorgd een muziek en gedichten programma. Kinderen van de Nassau School zullen hun gedichten/verhalen op het podium voorlezen, onder begeleiding van professionele dichters en muzikanten.

Daarna volgt een Workshop kraanvogels vouwen waarmee aan het eind van de dag een Tijdelijk Monument van 1000 Kraanvogels & Gedichten wordt gebouwd. De onthulling is om 16.30 uur.
Kijk HIER voor informatie over het middagprogramma.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Buurtherdenkingen in stadsdeel Noord.