Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Artikel 6

Maarten Baas ontwerpt Vrijheidstafelkleed

Designer zet zich in voor 5 mei

Internationaal bekend ontwerper Maarten Baas ontwikkelt een bijzonder tafelkleed ter begeleiding van de Vrijheidsmaaltijd 2012 - een initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comité.

Een ontwerper van naam

Maarten Baas ontving in 2009 als eerste Nederlander de internationale Designer of the Year award. Baas is de jongste designer die deze prijs in ontvangst mocht nemen. Zijn werk is onder andere opgenomen in collecties van het Rijksmuseum, het Victoria & Albert Museum in Londen en het MoMa in New York. Tevens nam hij de inrichting van het restaurant van het Groninger Museum voor zijn rekening.

Vrijheidsmaaltijd

“Voor dit ontwerp heb ik me de vraag gesteld wat ik versta onder vrijheid, waar het aan raakt, welke problemen het geeft en welke mogelijkheden. Amsterdam kent zoveel culturen, zoveel individuen, die samen de stad vormen. Het tafelkleed is een uitnodiging aan iedereen om met elkaar aan tafel te gaan, om de vrijheid te vieren.”

Bekijk hier hoe Maarten Baas zijn kleed toelicht bij De Wereld Draait Door.

De Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comité en wordt ondersteund door de Gemeente Amsterdam, Maarten Baas, Ruigwerk, Het Parool, Blokker, Textielmuseum, drukkerij Merlan, drukkerij Raddraaier, Pantar Amsterdam en het Centraal Bureau voor Genealogie.

Het tafelkleed is op 5 en 6 mei te bewonderen in Mediamatic
http://www.mediamatic.net/253669/en/may-5-tablecloth-at-mediamatic-fabriek