Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

1

Festival 'Het Vrije Westen'

Gratis bevrijdingfestival in het Westerpark

Het Vrije Westen zal op 5 mei 2012 in het Westerpark in Amsterdam in het teken staan van Bevrijdingsdag. Op dit nieuwe gratis festival zijn de sleutelwoorden kleinschaligheid, variatie en gezelligheid. Als basis zijn er 4 kleine muziek area's met verschillende stijlen muziek verzorgd door De Nieuwe Anita, earth, Pacific en Bal Populaire (Belgisch volksfeest).
Het volledige programma staat op de website van Het Vrije Westen.

De Sunday Market is aanwezig met kunst, mode en design, je kunt een picknickmand huren oa verzorgd door restaurant Proef en de bevrijdingsmaaltijd wordt geserveerd door Pacific Parc. Ook de Nightwriters zijn aanwezig met een aantal schrijvers, en er is van alles te doen voor de kids. Je bent welkom tussen 11.00 en 23.00 in het Westerpark in Amsterdam.

Nightwriters

De schrijvers Suzan Smit, Christophe Vekeman, Maartje Wortel en Matthijs Kleyn zullen verhalen voorlezen en de Poëzie Escribano kan jouw persoonlijke brief voor je opstellen, en op de Freedomwall bevestigen.

Bal Populaire

Op dit Belgische volksfeest zijn onder andere de volgende dj's aanwezig:
Le"DJ" Mette (Rusty Beat Club collectief) draait een gezellige en swingende potpourri van jaren 30 bigbandjazz, Skiffle, franse chansons, Bluegrass,oude calypso, Balkan folk en duitse slagers!
DJ Martijn - Helft van het dj duo Grumpy Old Men - Draait alle genres muziek.
Mr Jack Ricosac -lid van de Eclectic Lounge (FM Brussel), 'prepare for you a delicious cocktail of French chanson, sixtiestunes, latin divas, and other bigband or funky strangeness to swing you right into the good moods of a celebration of super stereo dynamic groove'
DJ x-0-x (Arjan van Sorge) draait voor het Bal Populaire een speciale mix van gruizige boogie, toffe meedeiners, zwierige chansons en coole swing. Voetjes van de vloer voor jong & oud, met de mooiste liedjes van vroeger en de beste beats van toen. The old magic is back!
DJ Phey. Cd, mp3 en natuurlijk vinyl... Geen bron blijft ongebenut bij de zoektocht van DJ Phey naar gekke, weirde en swingende klanken uit lang vervlogen tijden.

Pacific Parc

Bij het gezellige terras van Pacific Parc hebben we
dj Guzz weten te strikken, draait oude ska & reggae/soul/funk/rare grooves.

De Nieuwe Anita

De Nieuwe Anita verlaat haar vertrouwde behang voor 1 keer om te kijken hoe het daglicht er ook al weer uitziet.

Dit gaat met veel muzikale ondersteuning van Teardrops, Airbag, Maggie Brown, Blind Bob and the Grillplates, Mirco en de WIjze Mannen, Markus Haringa, Bas Jacobs, Sin Sin Collective, Dj's Dikke Vrienden, Cowboy en Henk, Cupcakes van Sarah, Knippen door Maaike en tarot van Anneriek. Dit alles wordt uitgesmeerd over de hele dag, tijdschema zal er wellicht komen maar alles is afhankelijk van jullie en het weer.

earth

Een mix van jonge frisse dj's, die een mooie mix van elektronische klanken zullen laten horen. Met: Hoge Toon, Bram Fidder, Electric Twins, Bas Amro en Hulsken & Heuvel live.

Het Vrije Westen

Westerpark 5 mei 2012
11.00-23.00-gratis entree

Bijdragen