Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

2

Stille Tocht

Loop mee naar de Nationale Herdenking op de Dam

De burgemeester loopt jaarlijks met enkele honderden mensen in een Stille Tocht vanaf het Museumplein naar de Nationale Herdenking op de Dam. Op 4 mei 2015 om 18.00 uur start de Stille Tocht op het Museumplein. In 2015 zullen 70 kinderen uit Stadsdeel Noord met de tocht mee lopen.

Voorafgaand aan de tocht houden burgemeester Van der Laan, Job Cohen (voorzitter Amsterdams 4 en 5 mei comité) en de stadsdeelvoorzitter Noord een korte toespraak. Voor aankomst op de Dam zullen de basisschoolleerlingen ook gedichten voordragen.

De tocht vangt aan bij het monument voor Roma en Sinti en stopt onderweg bij de monumenten Vrouwen van Ravensbrück en de Gevallen Hoornblazer. Bij aankomst bij de Nationale Herdenking op de Dam is er een speciaal vak gereserveerd voor alle deelnemers van de tocht.

Programma


  • 18.00 Aanvang programma bij monument Roma & Sinti. Burgemeester Van der Laan, Job Cohen en genodigden houden een korte toespraak.
  • 18.20 Vertrek vanaf Museumplein naar de Dam, onderweg stopt de tocht bij het monument voor de vrouwen van Ravensbrück en de Gevallen Hoornblazer
  • 19.35 Aankomst op de Dam in een speciaal vak voor deelnemers aan de Stille Tocht. Vanaf dit moment kan men de plechtigheid volgen van de Nationale Herdenking.

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité roept iedereen, individuen en organisaties, op om met de Stille Tocht mee te lopen. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Nikki Boot door te bellen naar 020-5287129 of via de .

Wilt u meelopen? Kom dan op 4 mei even voor 18.00 uur naar het monument voor Roma en Sinti op het Museumplein.

Meer weten over het ontstaan van de Stille Tocht? Lees het hier!

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Buurtherdenkingen in stadsdeel Zuid.