Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

6

Gemeentelijke Herdenking

Herdenking op De Nieuwe Ooster

  • 4 mei 2015
    10:00 De Nieuwe OosterDe Nieuwe Ooster, Kruislaan 126, 1097 GA Amsterdam Kruislaan 1261097 GAAmsterdam, 

Op maandag 4 mei 2015 om 10:00 uur vindt de gemeentelijke herdenking van Amsterdam plaats op De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in de Watergraafsmeer. Burgemeester Van der Laan loopt aan het hoofd van de stoet die langs een indrukwekkende reeks gedenktekens voert. Deze herinneren aan de strijd, het verzet en de schrijnende verliezen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Organisaties en individuele burgers eren de slachtoffers met bloemen en kransen. Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij een kopje koffie. Iedereen is welkom, zorg dat je voor 10:00 uur aanwezig bent.

De stoet voert langs zes indrukwekkende gedenktekens die herinneren aan de strijd, het verzet en de schrijnende verliezen die de Tweede Wereldoorlog kenmerken: het Geuzengraf, het Buchenwald Monument, het Monument voor Gevallen Nederlandse Militairen, het Monument voor de zes gefusilleerden, het Monument voor de Verzetsstrijders en de Graven van de Geallieerden.

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam en de bestuurscommissie van stadsdeel Oost nodigen u uit deel te nemen aan de herdenking.

De Nieuwe Ooster is bereikbaar met tram 9.

Op 4 mei is het gedenkpark ook ’s avonds (tot 21:00 uur) geopend om degenen die individueel willen gedenken gelegenheid te bieden.

Meer weten over deze herdenking? Lees het artikel van Nino van der Enden.
Algemene informatie vindt u op de website van De Nieuwe Ooster.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Buurtherdenkingen in stadsdeel Oost.