Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet

Kleinschalige bijeenkomsten in woonkamers, cafe’s, en andere historische locaties

Jaarlijks vinden op 4 en 5 mei kleinschalige, intieme herdenkingen plaats op zo'n 35 historische locaties in Amsterdam. Door de hele stad openen woonhuizen, cafés, scholen en andere gebouwen hun deuren om te herinneren en herdenken.

Tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet vertellen getuigen, nazaten, voormalige en huidige bewoners persoonlijke verhalen over vervolging, verzet en bevrijding. In Open Joodse Huizen staan de verhalen van voormalig joodse bewoners van de stad centraal. In Huizen van Verzet wordt verteld over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het programma Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet wordt samengesteld door een redactie. Elk jaar is er ruimte voor nieuwe verhalen en locaties. Wil je een Amsterdams verhaal aandragen? Stuur dan een mail aan de redactie: openhuizen@4en5meiamsterdam.nl.

Op 4 en 5 mei 2018 openden 36 locaties in Amsterdam hun deuren voor ruim 60 herdenkingsprogramma’s.

Bekijk hier Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet 2018.

Bezoek een van de 36 Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet

Open Joodse Huizen - foto Arjen Poortman

Alle rechten voorbehouden

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Sarpahtistraat9 2015 foto Mascha Jansen

Open Joodse Huizen - foto Mascha Jansen

Het dubbelprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet in Amsterdam is een samenwerking van het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Kijk voor het landelijke programma van Open Joodse Huizen op www.openjoodsehuizen.nl.