Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet

Kleinschalige bijeenkomsten in woonkamers, cafe’s, en andere historische locaties.

Tijdens Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet vertellen getuigen, nazaten, voormalige en huidige bewoners persoonlijke verhalen over vervolging, verzet en bevrijding. In Open Joodse Huizen staan de verhalen van voormalig joodse bewoners van de stad centraal, in Huizen van Verzet wordt verteld over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en te herdenken.

Programma op 4 en 5 mei 2020

Dit jaar openen zo'n 35 locaties in Amsterdam hun deuren voor ruim 60 herdenkingsprogramma’s. Het programma van 4 en 5 mei 2020 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Alle bijeenkomsten zijn op 4 en 5 mei tussen 10.00 – 17.00 uur, duren maximaal een uur en zijn gratis toegankelijk. Reserveren kan niet, maar houd rekening met een soms beperkt aantal plaatsen per locatie. 

>> Bekijk het programma van Open Joodse Huizen (binnenkort online)

>> Bekijk het programma van Huizen van Verzet (binnenkort online)

Bezoek een van de 36 Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet

Open Joodse Huizen - foto Arjen Poortman

Alle rechten voorbehouden

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Sarpahtistraat9 2015 foto Mascha Jansen

Open Joodse Huizen - foto Mascha Jansen

Het dubbelprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet in Amsterdam is een samenwerking van het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Kijk voor het programma van Open Joodse Huizen elders in het land op www.openjoodsehuizen.nl