Nieuws

Oproep: Vrijwilligers gezocht voor Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet, Amsterdam

Ieder jaar organiseren het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei comité het programma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet. Op 4 en 5 mei vinden dan in Amsterdam kleinschalige herdenkingsbijeenkomsten plaats op historische locaties: in woonkamers, klaslokalen, café’s of zolders worden verhalen verteld over het Joodse leven of over het verzet gedurende de Tweede Wereldoorlog. Bewoners van nu stellen hun huis even open voor buurt- en stadsgenoten om te herinneren en herdenken op de plek waar de geschiedenis letterlijk heeft plaats gevonden.

Fotograaf Jordi Huisman.jpg

Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet zijn alleen mogelijk dankzij de inzet van talloze vrijwilligers: wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zich willen inzetten op één van deze dagen. Lijkt het je bijzonder om op 4 en 5 mei betrokken te zijn bij (een van) deze waardevolle bijeenkomsten? Meld je dan aan!


Graag ontvangen wij de volgende gegevens van je:

Beschikbaarheid
4 en/of 5 mei: hele dagen of dagdelen? (van 10-14 uur of van 13 - 17 uur) 

Contactgegevens

Naam, email, telefoonnummer, adres

Mocht je minder tijd hebben, dan kan je je ook voor 1 programmaonderdeel opgeven, maar we proberen waar mogelijk met dagdelen te werken.

Ter info: op 29 april is er - tussen 15.00 en 17.00 uur - een vrijwilligersbijeenkomst (inloop) in het Tolhuis in Noord.

Aanmelden
Aanmelden kan bij: Danielle Schalkwijk, danielleschalkwijk@4en5meiamsterdam.nl
(uiterlijk 15 april). 

Credits header beeld: Jordi Huisman