Artikel

5 mei-brood

Voor alle Vrijheidsmaaltijden

MAMA de bakkerij logo

Net als voorgaande jaren wordt bij elke Vrijheidsmaaltijd een speciaal 5 mei brood geserveerd. Het brood wordt gemaakt door MAMA de bakkerij en is bedacht door Marije Vogelzang. Het brood wordt op 5 mei op de locaties van de Vrijheidsmaaltijden bezorgd.

Tijdens de bezetting stilde men de honger met ‘regeringsbrood’: betaalbaar samengesteld roggebrood dat in op- dracht van de regering werd geproduceerd en gedistribueerd. Het brood van de Vrijheidsmaaltijd symboliseert zowel 4 als 5 mei. De donkere buitenkant van roggebrood, refereert aan deze oorlogstijd. Het heeft een herkenbare, licht zure smaak door de toevoeging van kummel, een bijna vergeten specerij. Wanneer het brood wordt aangebroken en verdeeld, toont het een kern van wittebrood: de kleur van licht en hoop, het brood van de Bevrijding.

MAMA de bakkerij

Brood is de basis van ons eten, niks is zo lekker als de dag beginnen met een vers brood, goede boter, lekkere confiture of een goed stuk kaas. Op het eerste gezicht simpele levensmiddelen, maar door het huidige systeem van massale fabrieksproductie, niet meer zo alledaags.

MAMA de bakkerij bakt ambachtelijk brood: lekker en voedzaam. Er wordt gewerkt met ecologische meelsoorten, vrij van chemische toevoegingen en meelverbeteraars, en het liefst afkomstig van eigen bodem, zoals de op steen gemalen rogge, spelt en tarwe van korenmolen de Zandhaas in Santpoort.

MAMA bakt brood die meer is dan alleen drager van het beleg. Voor
zowel het malen, kneden en bakken geldt: de tijd nemen die nodig is voor een optimale smaakontwikkeling. Het resultaat is brood met een eigen rijke smaak.

Het bedrijf is in drie jaar tijd uitgegroeid tot kwaliteitsleverancier van 50 winkels en restaurants en werkt nauw in overleg samen om een zo persoonlijk mogelijk brood te ontwikkelen. Het is prachtig dit jaar weer de vrijheidsbroden te bakken.

https://www.facebook.com/MAMAConceptOfLife

 

Alle rechten voorbehouden