5 mei Vrijheidsbrood en Liberty Chocolate

bij elke Vrijheidsmaaltijd

5meibrood

Net als vorig jaar wordt bij elke Vrijheidsmaaltijd een speciaal 5 mei brood geserveerd. Eetontwerper Marije Vogelzang ontwierp een tweekleurig brood; met een donkere buitenkant van roggemeel met kummel en een kern van wittebrood, het brood van de Bevrijding. Dit wordt gemaakt door kunstenaar/ bakker Karel Goudsblom van bakkerij MAMA. Na afloop delen tafelgenoten de Liberty Chocolate van Tony’s Chocolonely.

Mama is een kleinschalige bakkerij, winkel en opleidingsruimte in Zwanenburg waar de ambacht van het broodbakken centraal staat.

MAMA is een bedrijf opgezet door beeldend kunstenaar Karel Goudsblom. Hierin komen verschillende disciplines zoals beeldende kunst, design en voeding samen. De 2 jaar geleden opgezette biologische bakkerij is hiervan een onderdeel. Wat begon in de keuken van zijn huis is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, waar 8 mensen werken die dagelijks mooi, lekker en voedzaam brood bakken met biologische meelsoorten van verschillende Nederlandse molenaars die hoofdzakelijk Nederlands graan malen.

MAMA werkt aan een nieuwe bakkerij en zoekt ondersteuners, zie https://www.crowdaboutnow.nl/mama

Alle rechten voorbehouden