Nieuws

Thuis tips voor 5 mei

De voorbije weken is er met veel inzet en creativiteit een alternatief programma ontstaan. Grote dank aan alle mensen en partners die zich hiervoor hebben ingezet.

Hieronder een aantal tips voor 5 mei, kijk hier voor de gehele programma.

Bevrijdingsdag Special > De Vrijheidsmaaltijdsoep vanuit Pakhuis de Zwijger  
Amsterdammers vieren 5 mei samen. Verbonden door soep, verhalen, muziek en inspirerende stadgenoten. Via een LIVECAST vanuit Pakhuis de Zwijger zijn we allemaal met elkaar verbonden. We luisteren naar verhalen, muziek en inspirerende sprekers en krijgen een kijkje in de keuken van stadsgenoten en mooie initiatieven.

Vrijheidsmaaltijdsoep FB

Vrijheidsmaaltijd podcast >  'Vraag dat maar aan je moeder!'
Op 5 mei zou Suzanne Bakker van de Theaterstraat optreden tijdens de A'DAM Toren Vrijheidsmaaltijd. Ze maakt een korte meeslepende, grappige en ontroerend podcast over haar langlopende familieonderzoek die uitnodigt samen met het gezin verder te praten. Wat is er in de Tweede Wereldoorlog met haar familie gebeurd?

Vrije Afhaal Iftar > Lola Luid
Onze jaarlijkse Lola Luid Iftar krijgt een aangepaste vorm. Samen met jou willen we nog steeds het feest van ontmoeting vieren, dit keer op 5 mei. Zowel de Ramadan als Bevrijdingsdag zijn traditioneel momenten om stil te staan bij onze kernwaardes: bij hoe we met elkaar samen willen leven, de rijkdom van in vrijheid te leven, en hoe we vreedzaamheid en verdraagzaamheid kunnen vergroten in onze maatschappij, in onze directe omgeving en in de hele wereld.

Virtuele Vrijheidsdiner > vanaf 20:00
Welcome app organiseert al twee jaar op 5 mei een gezellig Vrijheidsdiner. Juist nu is saamhorigheid belangrijk, want samen staan we sterk. We houden rekening met de ramadan en er zal pas na zonsondergang gegeten worden. Doe jij ook mee en wil jij vertellen wat vrijheid voor jou betekent?

Bevrijdingsdans > Dansen = Vrijheid!
We hadden zo graag met iedereen al dansend de vrijheid gevierd op 5 mei. Daarom gaan we op 5 mei een aantal programma-onderdelen online zetten om in huiselijke kring Bevrijdingsdag te vieren in de sfeer van het vrolijke Bevrijdingsdans Festival.

Podcast serie > Bezet, Audiomonumenten van Amsterdam  
Een podcast over de oorlog, verzet, bevrijding en terugkeer van het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Luister naar bijzondere verhalen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

PodcastArt

Diverse online tentoonstellingen en rondleidingen
Zoals de online rondleiding van ARTIS. ARTIS-collectiebeheerder Anneke neemt u mee op een online wandeling door het park en vertelt verhalen over ARTIS tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Artis in oorlogstijd. Foto Artis

Alle rechten voorbehouden