Nieuws

Vacature stageplaats Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet

Onderzoeker en productionele ondersteuning programmamaker

OPEN JOODSE HUIZEN - HUIZEN VAN VERZET AMSTERDAM 2017
Joods Cultureel Kwartier i.s.m. het Amsterdams 4 en 5 mei Comité

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet

Op de Prinsengracht 21 vertelt Hetty Wellensiek over weekblad Vrij Nederland in de oorlog. In het betreffende pand was destijds de redactie van het tijdschrift gevestigd.

Alle rechten voorbehouden

VACATURE: STAGEPLAATS

 

Onderzoeker en productionele ondersteuning programmamaker

 

OPEN JOODSE HUIZEN - HUIZEN VAN VERZET

Joods Cultureel Kwartier i.s.m. het Amsterdams 4 en 5 mei Comité

 

Vacature: we zijn op zoek naar een stagiair van een relevante WO opleiding (geschiedenis, politicologie, sociologie, genocidenstudies, etc.) voor minimaal twee dagen per week in de periode van 1 december 2016 tot 6 mei 2017. Je werkt als teamlid mee aan het duo- programma Open Joodse Huizen-Huizen van Verzet Amsterdam, een samenwerking van het Joods Cultureel Kwartier en het Amsterdams 4 en 5 mei Comité.

 

Heb je affiniteit met geschiedenis, ben je breed onderlegd, vind je makkelijk je weg in verschillende archieven,ben je communicatief en ook praktisch ingesteld? Dan is deze stage wellicht interessant voor jou.

 

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet: Al een aantal jaar vinden op 4 en 5 mei kleinschalige, intieme herdenkingen plaats op historische locaties in Amsterdam. In de Open Joodse Huizen wordt stilgestaan bij de levens van de joodse bewoners van die huizen voor 1940. Bij Huizen van Verzet staan de verhalen van Amsterdamse verzetsstrijders centraal. Door de hele stad vinden er bijeenkomsten plaats in woonhuizen, maar ook in café's, schoolgebouwen en andere gebouwen die hun deuren open doen om te herinneren en herdenken. In 2015 werden deze twee programma’s voor het eerst gezamenlijk georganiseerd, met groot succes.


Werkzaamheden:
Je doet research naar zowel verhalen van en over voormalig joodse bewoners als naar verzetsverhalen. Je verifieert ooggetuigenverslagen, houdt voorgesprekken met vertellers en denkt mee over begeleidende sprekers bij de verhalen. Ook draag je bij aan de productionele fase van het programma. Het NIOD zal hierbij als partner bijdragen aan de onderzoekwerkzaamheden.

 

Wij bieden:
Een veelzijdige stageplek die zich afwisselend op het kantoor van het Amsterdams 4 en 5 mei Comité, het NIOD en in het Joods Historisch Museum zal afspelen. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

 

Contact: Voor meer informatie over het programma van vorig jaar: kijk op www.huizenvanverzet.nl/ www.openjoodsehuizen.nl. Reacties: graag vóór 25 november 2016 een korte motivatiebrief met C.V. naar esthergaarlandt@4en5meiamsterdam.nl o.v.v. ‘sollicitatie stage Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet’.